Kies je voor Harde of Zachte Lenzen?

Dit is heel persoonlijk. Daarnaast zijn harde lenzen zijn niet voor alle ogen geschikt. Beide soorten kennen hun andere eigenschappen. Maak een afspraak om te kijken welke lens voor jou het meest geschikt is.

Hieronder wat meer informatie over deze verschillende soorten.

Afspraak maken

Zachte Contactlenzen

Zachte contactlenzen zijn gemaakt van een flexibel materiaal en daardoor zeer comfortabel om te dragen. Ze zijn niet voor niets erg populair! Er zijn drie verschillende systemen voor zachte contact lenzen.


Maandlenzen
Deze lenzen vervang  je elke maand, verkrijgbaar in zowel de traditionele uitvoering als maatwerk.

Twee weeks lenzen
Deze vervang je elke twee weken.

Daglenzen
De meest ideale zachte lens. Zij zijn namelijk zeer hygiënisch in gebruik. Mede dankzij het snelle vervangsysteem is de daglens uitermate geschikt voor het sporten ofvoor vakanties.

Harde Contactlenzen

Harde lenzen noemen we ook wel vormstabiele lenzen, deze lenzen kunnen niet gebogen worden. Voordelen van deze lenzen zijn:

✔ Scherp zicht

✔ Langere levensduur

✔ Hygiënisch in gebruik

Harde lenzen worden op maat gemaakt, hierdoor heb je altijd een passende lens.

Onze moderne vormstabiele lenzenzijn gemaakt van een hoogstaand, goed zuurstof doorlatend materiaal. Dit is belangrijk voor de gezondheid van het hoornvlies. Afhankelijk van het type lens, is de levensduur 1 a 2 jaar.

 • Nachtlenzen

  Wil je overdag geen lenzen of bril dragen? Dan zijn nachtlenzen een geweldige optie. Nachtlenzen worden in de nacht gedragen en tijdens de slaap drijven de lenzen op uw traanfilm. De lenzen veranderen heel licht de vorm van het hoornvlies. Dit is een tijdelijkeffect, maar zorgt ervoor dat er overdag scherp zicht is, zonder een bril of lenzen te dragen.

  Bovendien is de gewenningsperiode minimaal, omdat je ze vrijwel niet voelt wanneer je slaapt. Deze lenzen zijn alleen geschikt voor bijziendheid met een sterkte tot -5,50 dioptrie en een leessterkte tot +1,50 dioptrie. Deze lenzen hebben een levensduur van 1 jaar.

 • Scleralenzen

  Wanneer een traditionele contactlens geen oplossing meer is, omdat je bijvoorbeeld bepaalde oogproblemen ervaart, kan er een Scleralens worden voorgeschreven om de gezichtsscherpte te verbeteren. Dit zijn harde lenzen die een vrij grote diameter hebben. Anders dan traditionele contactlenzen, steunen ze op het oogwit zodat deze contactlens niet in contact komt met het hoornvlies.

  Voor deze lens is een medische indicatie van de oogarts vereist. Vaak vergoedt de zorgverzekeraar deze lenzen. Prijzen op aanvraag.

 • Sferisch

  Sferische contactlenzen corrigeren bij - of verziendheid. Ze zijn dus geschikt wanneer je één sterkte hebt om scherp te kunnen zien. Sferische lenzen zijn de meest voorkomende.

 • Torisch

  Torische lenzen corrigeren een cilindrische afwijking, ook wel astigmatisme genoemd. Deze wordt veroorzaakt door onregelmatigheden van het hoornvlies en/of ooglens. Daardat de kromming horizontaal anders is dan verticaal, wordt het beeld niet precies op het netvlies afgebeeld. In een torische lens zijn er horizontaal en verticaal dus twee verschillende sterktes aanwezig waardoor je scherp kan zien.

 • Multifocaal

  Wanneer de kleine lettertjes op korte afstand wat minder duidelijk worden, dan is een multifocale lens een optie. Deze lens maakt het mogelijk om alle afstanden goed te zien.

Ontdek het gemak van het Lensplan

Met het Lensplan ben je verzekerd van tijdige oogzorg en profiteer je van de extra voordelen.

Meer over het Lensplan